SkankArt

Utställningen handlar om vardagsironi. Det där som bara existerar runt omkring en och som man kanske inte alltid tänker på. Kanske om dagdrömmar eller ting som passerar. Den första utställning jag själv har i Stockholm City. Jag har ställt ut i staden tidigare, men då i kombination med andra. Nu är fokuset enbart på mina verk och det ger en underlig känsla. Jag hoppas den blir lyckad. Det är alltid lite spänt inför vernissage, men denna gång upplever jag en annan form av relation till mina verk. Jag har lagt mitt fokus på att det skall vara lustfyllt att arbeta och det har jag lyckats med. Därför är jag själv nöjd med resultatet.

När jag först började med projektet började med att besöka platsen för utställningen. Jag vill kort beskriva den som en personlig streetbutik. Jag fotograferade inredningen för att få en känsla av atmosfären, så att verken jag skulle göra skulle kunna fungera som en inredning i butiken.

Det fick bli grunden för mitt arbete. Atmosfären och färgerna. Jag fortsatte bygga på en färgpalett utav orange, blå och lila som grund. Efter det kändes det som om motiven och texterna var ganska fria i tema och utseende.

Att jag bestämde mig för att ha texter i tavlorna var inte en slump, utan något jag funderat över länge. Med tanke på att text påverkar resultat och motiv och framförallt intryck hade jag lite bekymmer med att komma på fraser som var tilltalande. Fraser som  "får jag chans på dig?", "Lifestyle shoppingbags", "Everydayhero" och "du känner dig inte hemma här va?" passade både mig och butiken.

                                          Bilder från vernissaget 16 juli   Ett lyckat resultat med positiv respon. Jag får tacka alla besökare!             Tillbaka         Start